Κατασκευές ,

Στολίδια φτιαγμένα από λινάτσα

14.11.13 Είμαι Παιδί 10 Σχόλια

Στολίδια φτιαγμένα από λινάτσα
Συνεχίζοντας με εορταστική διάθεση θα σας δείξω τα στολίδια που έφτιαξα. Η λινάτσα ή αλλιώς το τσουβάλι, στο φυσικό του χρώμα, μου αρέσει, γι΄αυτό και για φέτος είπα να το χρησιμοποιήσω σαν υλικό. Η διαδικασία για να ντύσετε τις μπάλες σας, είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες χειροτεχνικές γνώσεις. 
Υλικά: 
μπάλες από φελιζόλ σε διάφορα μεγέθη
κορδέλες
κόλλα σιλικόνης (για τον 1ο τρόπο)
λευκή κόλλα χειροτεχνίας, ξύλινο καλαμάκι (2ος &  3ος τρόπος)
ψαλίδι
πινέλο
1ος τρόπος (εύκολος): Kόβουμε ένα κομμάτι από την λινάτσα και τύλιγουμε με αυτή την μπάλα από φελιζόλ. Για να κρατήσουμε σταθερό το ύφασμα πάνω στην μπάλα, τοποθετούμε μικρή ποσότητα σιλικόνης σε 4 σημεία πάνω στο φελιζόλ (βάση, πλαϊνά). Δένουμε στην κορυφή με κορδέλες τις αρεσκείας μας.
2η τρόπος & 3ος τρόπος: Χρησιμοποιούμε το καλαμάκι για να τρυπήσουμε την μπάλα (αυτό θα μας βοηθήσει να κολλήσουμε την λινάτσα). Κόβουμε μικρά κομμάτια από την λινάτσα και τα τοποθετούμε ένα-ένα μέσα στην κόλλα χειροτεχνίας, την οποία έχουμε βάλει μέσα σε ένα μπολ, ανακατεμένη με μικρή ποσότητα νερού. Η διαφορά της δεύτερης από την τρίτη μπάλα είναι ότι στην δεύτερη περίπτωση έχω χρησιμοποιήσει κορδέλα λινάτσας και το ύφασμα είναι κομμένο συμμετρικά, ενώ στην τελευταία όχι. Τοποθετούμε πάνω στην μπάλα και στρώνουμε τα κομμάτια με το πινέλο, αφού πρώτα το έχουμε βουτήξει στην κόλλα. Την αφήνουμε να στεγνώσει μερικές ώρες (κατά προτίμηση στον ήλιο). Διακοσμούμε με ένα κλαδάκι, το οποίο κολλάμε στην τρυπημένη κορυφή και δένουμε με κορδέλες της αρεσκείας μας.
Χειροποίητα στολίδια φτιαγμένα από λινάτσα
Μειονεκτήματα: H λινάτσα είναι υλικό που μαδάει, πράγμα που σημαίνει ότι ένα καλό σκούπισμα με την ηλεκτρική θα σας είναι απαραίτητο, όποιο τρόπο και αν χρησιμοποιήσετε.
Η κόλλα χειροτεχνίας, κάνει την λινάτσα άκαμπτη, δίνοντας της άγρια υφή.
Χειροποίητα στολίδια φτιαγμένα από λινάτσα


Χειροποίητα στολίδια φτιαγμένα από λινάτσα


Χειροποίητα στολίδια φτιαγμένα από λινάτσα
Καλή επιτυχία.
Χειροποίητα στολίδια φτιαγμένα από λινάτσα
Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

10 σχόλια :