Κατασκευές ,

Σπιτάκι μανιτάρι με fimo σε γυάλινο βάζο συσκευασίας και οδηγίες

4.11.13 Είμαι Παιδί 7 Σχόλια

Σπιτάκι μανιτάρι με fimo σε γυάλινο βάζο συσκευασίας
Να και το δικό μας μανιταρόσπιτο!!! Ένα γυάλινο βάζο συσκευασίας μεταμορφώθηκε σε σπιτάκι, παρόμοιο με εκείνο που σας είχα δείξει πριν λίγες μέρες εδώ. Το δικό μου δεν είναι μεν τόσο περίτεχνο, αλλά νομίζω ότι θα λύσει το βασικό ερώτημα που μου θέσατε για το αν σπάει το γυαλί από το βάζο κατά το ψήσιμο.
Όσα πράγματα γνωρίζω για τον πολυμερικό πηλό, προέρχονται από μικρές κατασκευές που έχω φτιάξει κατά καιρούς και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ειδικός σε αυτό. Επιθυμία μου όμως είναι να παρουσιάζω, όσο το δυνατόν, πράγματα εφικτά και όχι ιστορίες για αγρίους...και επειδή δείξατε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο, αποφάσισα να του κάνω ένα ας πούμε, test drive. Στο τέλος της ανάρτησης μην ξεχάσετε να διαβάσετε μερικά χρήσιμα tips.
Σπιτάκι μανιτάρι με fimo σε γυάλινο βάζο συσκευασίας-tutorial
Χρησιμοποίησα ένα μετρίου μεγέθους γυάλινο βάζο με καπάκι (από αυτά που φυλάμε στα ντουλάπια μας). Να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το βάζο, τόσο περισσότερο fimo, θα χρειαστείτε. Για την συγκεκριμένη κατασκευή 2 μικρά πακέτα λευκό είναι αρκετό και πολύ λίγο από τα υπόλοιπα χρώματα. Αυτό όμως είναι κάτι που πρέπει να προεπιλέξετε, να έχετε δηλαδή αποφασίσει εκ των προτέρων για τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε, ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε τις ποσότητες.
Bάση: Με τον πλάστη άνοιξα 2 ίσια κομμάτια από το λευκό και τα προσάρμοσα στην γυάλινη επιφάνεια. Για χάρακα χρησιμοποίησα τις φυσικές ραφές που έχουν τα περισσότερα βάζα συσκευασίας. Ισιώστε/κόψτε ότι περισσεύει με το κοπίδι/μαχαίρι. 
Καπέλο: Κατά τον ίδιο τρόπο άνοιξα και το κόκκινο χρώμα και στη συνέχεια χρησιμοποίησα ένα μπολ για να κόψω ένα ίσιο κύκλο, με μέγεθος  μεγαλύτερο από το καπάκι του βάζου. Το τοποθέτησα πάνω στο καπάκι και με προσεκτικές κινήσεις έδωσα το σχήμα καπέλου.
Για τα παράθυρα και τα παραθυρόφυλλα δεν είχα στη διάθεση μου κουπ-πατ και χρησιμοποίησα απλό χαρτί. Ζωγράφισα δηλαδή ένα τετράγωνο, το οποίο χρησιμοποίησα και σαν χάρακα για να κόψω τα παράθυρα. Η πόρτα έγινε στο χέρι μετά από αρκετές δοκιμές.
Ψήσιμο: Τα τοποθετούμε σε ήδη ζεστό φούρνο στους 130 για 15 λεπτά. Σε αυτό το σημείο ήταν που με ρωτήσατε αν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το γυαλί. Και απαντώ ότι σε αυτή την θερμοκρασία για αυτόν τον χρόνο, το γυαλί δεν έσπασε. Προσοχή με το καπάκι. Όταν βάλετε το καπάκι στο φούρνο, μετά από 2-3 λεπτά, το fimo αρχίζει να σταθεροποιείται και το καπάκι μπορεί να σας ξεκολλήσει. Ανοίξτε τον φούρνο, βγάλτε το και αφήστε το καπέλο του μανιταριού για το υπόλοιπο του χρόνου. Όταν τελειώσετε με το ψήσιμο και αφού κρυώσει, μπορείτε να κολλήσετε το καπέλο στο καπάκι.
Σπιτάκι μανιτάρι με fimo σε γυάλινο βάζο συσκευασίας
Knock, knock!!! Who is there??
Σπιτάκι μανιτάρι με fimo σε γυάλινο βάζο συσκευασίας
Tips: Για να μη ανακατευθούν τα χρώματα, δουλεύουμε κάθε μέρος του μανιταρόσπιτου χωριστά. Όταν αλλάζουμε χρώμα, καθαρίζουμε τα χέρια μας, τα εργαλεία και την επιφάνεια που δουλεύουμε. Αν παρόλα αυτά λερωθεί κάποιο σημείο, στο τέλος και πριν το ψήσιμο, μπορούμε με ένα μωρομάντιλο να καθαρίσουμε τα σημεία που έχουν λερωθεί.
Σπιτάκι μανιτάρι με fimo σε γυάλινο βάζο συσκευασίας
Καλή επιτυχία!
Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

7 σχόλια :