Γλυκά ,

Ζεστό τσάι σερβιρισμένο σε κούπες φτιαγμένες από μήλα

11.12.13 Είμαι Παιδί 1 Σχόλια

Με τόσο κρύο έξω, ενδείκνυται ένα ζεστό αφέψημα, δεν νομίζετε? Ας δούμε πόσο εύκολα μπορούμε να σερβίρουμε το τσάι μας μέσα σε κούπες φτιαγμένες από μήλα. Είναι μια ξεχωριστή πρόταση σερβιρίσματος που θα σας αρέσει πολύ.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας πω ότι το πριν σας τα παρουσιάσω δοκίμασα να φτιάξω και εγώ και η ιδέα είναι υλοποιήσιμη. Δεν σας έχω φωτογραφίες, έχω όμως μερικά tips, για να πετύχουν. Θα σας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά τόσο το οπτικό αποτέλεσμα, όσο και η μυρωδάτη κούπα θα σας αποζημιώσει. Εξάλλου είπαμε, είναι για ξεχωριστές στιγμές!
Για να φτιάξουμε τις κούπες θα χρειαστούμε μήλα μεγάλου μεγέθους τα οποία θα πρέπει να στέκονται ίσια, για να μην χυθεί το τσάι. 
Στο tutorial, το άδειασμα του εσωτερικού του μήλου, έχει αφαιρεθεί με μαχαίρι. Εγώ το έκανα με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Αδειάζουμε λοιπόν προσεκτικά, προσέχοντας να αφήσουμε επαρκή ποσότητα ψίχας, τόσο ολόγυρα, όσο και στην βάση του μήλου. Μετά από αυτό η κούπα σας είναι έτοιμη!
Τώρα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με 2 τρόπους. Ο πρώτος είναι να σερβίρετε μέσα σε αυτή το τσάι ή το φασκόμηλο. Προσέξτε το τσάι σας να μην είναι καυτό!
Ο δεύτερος είναι να χρησιμοποιήσετε τον πολτό που βγάλατε για να φτιάξετε ένα σπιτικό αφέψημα μήλου. Πώς? Ας δούμε την συνταγή.
Συνταγή για αφέψημα μήλου
6 αποφλοιωμένα μήλα, κομμένες σε λωρίδες
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
2 λίτρα ζεστού νερού
3 κανελίτσες
6 σκελίδες γαρύφαλο
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις αλλάξει το χρώμα της, τοποθετήστε τον πολτό από τα μήλα, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
Οι φωτογραφίες και η συνταγή είναι από εδώ
Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

1 σχόλια :