Εκδηλώσεις ,

11o Συμπόσιο Ελληνικής Εταιρείας για την Κοιλιοκάκη-Μαθαίνουμε για την κοιλιοκάκη

17.1.14 Είμαι Παιδί 2 Σχόλια

Η πάθηση
Η κοιλιοκάκη είναι μια αυτοάνοση διαταραχή του λεπτού εντέρου που εμφανίζεται σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα όλων των ηλικιών, από τη μέση βρεφική ηλικία.
Εμφανίζεται με τη μορφή δυσανεξίας (κάτι που ο οργανισμός δεν ανέχεται) στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Μερικά από τα συμπτώματα περιλαμβάνουν χρόνια διάρροια, αδυναμία ανάπτυξης (σε παιδιά).
Συνήθως η κοιλιοκάκη εκδηλώνεται στα βρέφη μόλις εισαχθούν δημητριακά στη διατροφή τους, σε ηλικία 6 μηνών περίπου, αλλά και σε ενήλικες που μπορεί να ζουν χωρίς συμπτώματα για πολλά χρόνια και να νοσήσουν πολύ αργότερα.
Η γενετική προδιάθεση του ατόμου σε συνδυασμό με την κατανάλωση τροφών με γλουτένη, καθώς και κάποιες ιογενείς αιτίες, μπορούν να πυροδοτήσουν την νόσο και να εμφανιστεί/διαγνωστεί πολύ αργότερα.
11ο Συμπόσιο Ελληνικής Εταιρείας για την Κοιλιοκάκη
Στα πλαίσια ενημέρωσης και στήριξης των πασχόντων, ο Σύλλογος "Ελληνική Εταιρεία για την Κοιλιοκάκη" οργανώνει το 11ο Συμπόσιο Ελληνικής Εταιρείας για την κοιλιοκάκη. Το event θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στο ξενοδοχείο Novotel.
Λεπτομέρειες για το Συμπόσιο
1) Το Σάββατο στις 18 Ιανουαρίου και ώρα 16:00μμ-20:00μμ, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του ξενοδοχείου, συνάντηση του νεανικού τμήματος.
2) Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου και ώρα 9.00πμ θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του συμποσίου, το οποίο θα περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους γιατρούς και διαιτολόγους, καθώς και του συλλόγου, ενημέρωση για νέα διατροφικά προϊόντα ελεύθερα από γλουτένη, θα υπάρχει μπουφές και θα μοιραστούν δείγματα από τους χορηγούς εταιρείες.
Επίσης θα διεξαχθούν οι εκλογές του Συλλόγου και η κοπή της πίτας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στην Ελληνική Εταιρεία για την Κοιλιοκάκη
στα εξής τηλέφωνα:
6977166630 Κα Σπορίδου
210.9953977 Δευτέρα 19.30-21.00 Κα. Γαλανοπούλου
210.9737956 Τετάρτη 19.00-21.00 Κα. Πατεράκη  
Για πληροφορίες και απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε και ηλεκτρονικά στο 
email: gr.koiliokaki@yahoo.com

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

2 σχόλια :