Γλυκά ,

Μπανόφι το λατρεμένο-Για ερωτευμένους και μη

10.2.14 Είμαι Παιδί 10 Σχόλια

Το γνωρίζετε το Μπανόφι; Πρόκειται για ένα γλυκό που αν και έκανε την εμφάνιση του σχετικά πρόσφατα έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο, όχι μόνο γιατί φτιάχνεται εύκολα, αλλά και λόγω του μοναδικού συνδυασμού γεύσεων, καραμέλας και μπανάνας.
 
Επίσης πρόσφατα, το άκουσα και εγώ σε ένα φιλικό σπίτι και μπήκα στον πειρασμό να το δοκιμάσω. Κυκλοφορεί σε αρκετές παραλλαγές και είναι από εκείνα τα γλυκά, που αν σου πετύχει δεν ''μένει ψίχουλο'', που λένε!
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο εβαπορέ
150 γρμ μπισκότα Digestive (ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας σας)
80 γρμ αγελαδινό βούτυρο
300 γρμ κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα μασκαρπόνε
3 ώριμες μπανάνες
σιρόπι και νιφάδες σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Καραμέλα: Τοποθετούμε το ζαχαρούχο εβαπορέ μέσα σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό, που το έχουμε αφήσει πρώτα να πάρει μέτρια βράση. Το αφήνουμε να σιγοβράσει, για 3,5 ώρες περίπου, προσέχοντας το κουτί να είναι πάντα σκεπασμένο με το νερό. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε. 
1 ώρα περίπου πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας, ετοιμάζουμε την βάση του γλυκού μας.
Βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στα μπισκότα, ανακατεύοντας το μείγμα.
Στρώνουμε το μείγμα μας, σε ένα μικρό ταψάκι. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό χαρτί από κάτω, κάτι που στην δική μου συνταγή δεν έκανα και με δυσκόλεψε όταν σταθεροποιήθηκε η βάση με το μπισκότο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και βάζουμε μια στρώση, πάνω στην βάση μας. Στην συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο, η καραμέλα μας είναι έτοιμη. Τοποθετούμε το κουτί από το ζαχαρούχο σε κρύο νερό, το ανοίγουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Ανοίγουμε το κουτί και αδειάζουμε το περιεχόμενο. Την χτυπάμε για πολύ λίγο στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει σαν κρέμα.
Μέσα σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μόνη της, μέχρι να πήξει, να γίνει αφράτη σαν κρέμα και να στέκεται. Συμπληρώνουμε την κρέμα από το τυρί και χτυπάμε και πάλι για λίγο ακόμα. Προσοχή να μη σας ξεφουσκώσει.
Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και τοποθετούμε την καραμέλα, στρώνοντας την. Στην συνέχεια και με γρήγορες κινήσεις, σειρά έχει η κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 με 3 ώρες.
Το Μπανόφι μας, είναι έτοιμο. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με σιρόπι και νιφάδες σοκολάτας.
 Καλή σας επιτυχία!!!
Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

10 σχόλια :

  1. Την πρώτη φορά που έβαλα τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα να βράσει με είχε πιάσει μια μεγάλη φοβία μήπως σκάσουν. :) Υπέροχο γλυκό!!! Θα δοκιμάσω και την δική σου συνταγή! Είναι λίγο διαφορετική από την δική μου. Να έχεις μια γλυκιά εβδομάδα!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιδέα με το ζαχαρούχο για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει με την έννοια ότι το θεωρώ πολύ ανθυγιεινό να βράζεις ένα κουτί. Βέβαια γευστικά, ακόμα και έτσι είναι πολύ καλό. Την επόμενη φορά όμως θα το δοκιμάσω με κάποια εναλλακτική.

      Διαγραφή
  2. Το ξέρω αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να ήταν τόσο λαχταριστό! Πρέπει να το φτιάξω για να έχω σωστή εικόνα!Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα να δω και την δική σου εκδοχή, εννοείται! Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  3. Φαίνεται σκέτη αμαρτία!!!!!
    Δεν το έχω φτιάξει ποτέ γι' αυτό την κρατάω τη συνταγή σου να την δοκιμάσω!!!!
    φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύκολο φαίνεται...να το προσπαθήσω ή θα πάνε χαμένα τα υλικά; Είμαι και λίγο άγαρμπη όπως ξέρεις για αυτό ρωτώ :) Πάντως κι εγώ δεν το ήξερα αυτό το γλυκό, πρώτη φορά το ακούω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσφατα το έμαθα Γεωργία και εγώ και αυτή ήταν η πρώτη μου απόπειρα. Εύγευστο αν και κρατώ τις επιφυλάξεις μου για την βράση του ζαχαρούχου.

      Διαγραφή
  5. Τέλειο γλυκο αλλα δεν εχω δοκιμάσει να το φτιάξω ποτε και αυτο γιατι δεν μου αρεσει η ιδέα να βράζω τόσες ώρες το ζαχαρούχο.... Εχει εναλλακτική να κανεις την καραμέλα αλλα φαντάζομαι δεν ειναι το ίδιο,,, μου άνοιξες την όρεξη...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά μου ελεγες οτι βράζει το κουτί αλλά εγώ καταλάβαινα το περιεχόμενο. Ενώ εσύ κυριολεκτουσες!!!! Παντως δειχνει λαχταριστό.Χαλάλι η προετοιμασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι όντως φανταστικός ο συνδυασμός των υλικών. Το εχω φτιάξει σε δυο-τρεις εκδοχές αλλα ποτέ βράζοντας την κονσέρβα. Το φοβάμαι να σου πω την αλήθεια. Αλλά για να ζεις ακόμα και να μας γράφεις τη συνταγή, σημαίνει πως όλα καλα.:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή