Γλυκά ,

Σοκολατένιο σεντούκι γεμάτο λιχουδιές

3.2.14 Είμαι Παιδί 6 Σχόλια

Σε μια παλιότερη ανάρτηση είχαμε δει πώς θα φτιάξουμε μια τούρτα γενεθλίων με θέμα το σεντούκι του θησαυρού. Σήμερα θα δούμε μια άλλη εκδοχή, ακόμη ευκολότερη, χρησιμοποιώντας μόνο τις γνωστές σοκολατο-γκοφρέτες.
Χρησιμοποιούμε την συνταγή για ένα απλό κέικ. Το ψήνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Αυτό θα είναι και η άμμος μέσα στην οποία θα είναι ακουμπισμένο το σεντούκι με τον θησαυρό.
Υλικά για το σεντούκι
σοκολατογκοφρέτες (οι γνωστές)
λιωμένη κουβερτούρα
πινελάκι
κακάο σε σκόνη
ξύλινο stick
καραμέλες, σοκολατάκια νομίσματα (για το περιεχόμενο του σεντουκιού)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ λιώνουμε μικρή ποσότητα από κουβερτούρα. Με ένα πινελάκι αλείφουμε τις 4 πλευρές από τις σοκολατογκοφρέτες για να κολλήσουν, σχηματίζοντας ένα κουτί.
Χρησιμοποιώντας πάλι το πινέλο βουτηγμένο στην κουβερτούρα περνάμε τα τοιχώματα εξωτερικά και στην συνέχεια με την σκόνη από κακάο. Για να φτιάξουμε το καπάκι θα χρειαστούμε 6 σοκολατογκοφρέτες (4 συν 2 που θα κόψουμε και θα κολλήσουμε με την κουβερτούρα). Κάνουμε το ίδιο επικαλύπτοντας το με κουβερτούρα και στην συνέχεια με σκόνη από το κακάο μας.
Τοποθετούμε το ξύλινο stick, στην 1 πλευρά, όπως βλέπετε στην φωτογραφία κάτω. Αλείφουμε την μία πλευρά με κουβερτούρα και το κολλάμε. Η μπροστινή πλευρά να ακουμπάει πάνω στο ξύλινο stick ανασηκωμένη, ώστε το σεντούκι να φαίνεται μισάνοιχτο.
Για τα χερούλια του σεντουκιού χρησιμοποιούμε πάλι κουβερτούρα, αφήνοντας την να κρυώσει καλά (ψυγείο).
Μόλις το σεντούκι κρυώσει είναι έτοιμο να το τοποθετήσουμε τον θησαυρό μέσα!
 Καλή επιτυχία!
Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας :))

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

6 σχόλια :