Δραστηριότητες ,

Πώς θα φτιάξετε πουλάκια και... σαλάχια!!! (άσχετο)

18.3.14 Είμαι Παιδί 9 Σχόλια

Χθες καταφέραμε να τελειώσουμε το διάβασμα νωρίς και καταπιαστήκαμε με άκρως δημιουργικές καταστάσεις! 
Έχω ένα κουτί μέσα στο οποίο μαζεύω κομμάτια από χαρτόνια που περισσεύουν και έπρεπε με κάποιο τρόπο να ανακυκλωθούν. Από την άλλη είχαμε καιρό να κάνουμε κάτι όλοι μαζί, ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε. Τα παιδιά μαζεύτηκαν γύρω από το τραπέζι με τρελή χαρά που τους άφηνα να να ανακατέψουν και να χρησιμοποιήσουν τα υλικά μου.
Το θέμα μας ήταν ανοιξιάτικο και έπρεπε να φτιάξουν πουλάκια! Όσο περισσότερα χρώματα θα έβαζαν, τόσο καλύτερα. Τους έδειξα τον τρόπο, είναι πολύ εύκολος (σας δίνω και το tutorial, παρακάτω), πήραν τα ψαλίδια τους και άρχισαν να κόβουν. Κόψε, κόλλησε, κόψε κόλλησε!!!
 

Ο Νικόλας ως γνήσιο αντιδραστικό στοιχείο....αποφάσισε ότι τα πουλάκια δεν του ταίριαζαν!! Και αποφάσισε να συνεργαστεί μεν, αλλά...με τον δικό του τρόπο!!!!
-Τι είναι αυτό παιδί μου; ρώτησα.
-Σαλάχι μαμά!!!!
Αν θέλετε και εσείς να φτιάξετε τα πουλάκια (ή τα σαλάχια), δείτε τις οδηγίες (έτσι και αλλιώς πάνω-κάτω, με το ίδιο τρόπο φτιάχνονται!).
Θα κόψετε 2 κύκλους με διαφορετική διάμετρο. Έναν μεγαλύτερο και έναν μικρότερο. Εμείς για να τους φτιάξουμε χρησιμοποιήσαμε ένα cd και ένα ποτήρι. Για την ουρά θα κόψετε ένα χαρτονάκι όπως βλέπετε στη φωτογραφία και ένα μικρό τετράγωνο για το ράμφος. Τα κολλάτε και το πουλάκι σας είναι έτοιμο.
Εύκολο;
Και αν αναρωτιέστε τι κάναμε τα πουλάκια, έπιασα μια κορδέλα στο παράθυρο της κουζίνας και τα έβαλα επάνω. Σας χρωστάω φωτό γιατί έπεφτε ο ήλιος επάνω και δεν  βγήκε καθόλου καλή :((
Τι λέτε, θα το δοκιμάσετε;

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

9 σχόλια :