Ιδέες για διακόσμηση ,

Πώς θα φτιάξουμε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα από λινάτσα

19.5.14 Είμαι Παιδί 19 Σχόλια

Σας αρέσουν τα λουλούδια; Φαντάζομαι πως σας αρέσουν, γι΄αυτό θα σας δείξω ένα μίνι tutorial-ότι μπόρεσα δηλαδή να φωτογραφήσω-από το πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα, φτιαγμένα από λινάτσα. 
Πώς θα φτιάξουμε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα από λινάτσα
Συνήθως στα tutorial πρέπει να δίνονται πλήρης οδηγίες για το πώς φτιάχνεται το κάθε τι, όμως ήταν αδύνατο με το ένα χέρι να κρατώ το διπλωμένο ύφασμα και με το άλλο να φωτογραφίζω παρά ότι μικρή δούλευα σε τσίρκο :))  :))
Φαντάζομαι όμως πως θα πάρετε μια ιδέα-αλήθεια δεν είναι δύσκολο-και σας προτείνω να το επιχειρήσετε και με άλλα υλικά εκτός από λινάτσα γιατί το αποτέλεσμα είναι όμορφο. Μπορείτε να διακοσμήσετε διάφορες γωνιές το σπιτιού σας, να φτιάξετε στεφάνια με ένα κερί μέσα, να διακοσμήσετε μια βάπτιση-γάμο, γενικότερα να στολίσετε ότι σας αρέσει.
Υλικά και οδηγίες
Θα χρειαστείτε ύφασμα σε λινάτσα, ξύλινα καλαμάκια, σιλικόνη και φυσικά υπομονή!!
Θα κόψετε μια λωρίδα με φάρδος 8 εκατοστά και μάκρος 1 μέτρο περίπου. Όσο μικρότερη η λωρίδα, τόσο μικρότερο και το τριαντάφυλλο. Για τις συγκεκριμένες διαστάσεις, θα σας βγει ένα τριαντάφυλλο σαν το δικό μου, περίπου στο μέγεθος ενός κανονικού πορτοκαλιού.
Τοποθετείτε το καλαμάκι στην μια άκρη της λινάτσας και κολλάτε με λίγη σιλικόνη. Το ξυλάκι δεν πρέπει να καλύπτει όλο το φάρδος, γι΄αυτό θα το κολλήσετε λίγο πιο χαμηλά (υπολογίστε το με το μάτι). Διπλώνετε σφιχτά 3-4 φορές γύρω από το καλαμάκι και κολλάτε ταυτόχρονα. Δεν θέλει μεγάλη ποσότητα, μόνο 1-2 σταγόνες είναι αρκετές μιας και η λινάτσα κολλάει πολύ εύκολα. Έχετε την ζεστή σιλικόνη συνεχόμενα αναμμένη γιατί μέχρι και να ολοκληρώσετε το τριαντάφυλλο θα επαναλαμβάνετε αυτή την διαδικασία.
Στην συνέχεια θα αρχίσετε να τυλίγετε το ύφασμα ολόγυρα, διπλώνοντας με τέτοιο τρόπο ώστε να αρχίσουν να σχηματίζονται πέταλα, τα οποία κάθε φορά  θα κολλάτε.
Πώς θα φτιάξουμε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα από λινάτσα
Μόλις το ύφασμα τελειώσει και χωρίς να αφήσετε το τριαντάφυλλο από το χέρι σας, δένετε το κάτω μέρος του με ένα σπάγκο, όσο μπορείτε πιο σφιχτά. Αυτό ήταν! Το πρώτο άνθος είναι έτοιμο.
Πώς θα φτιάξουμε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα από λινάτσα
Εγώ έφτιαξα 6. Τι λέτε θα το επιχειρήσετε; Καλή επιτυχία :))
Πώς θα φτιάξουμε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα από λινάτσα

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

19 σχόλια :