Άρθρα ,

Ανθισμένη γλαδιόλα

30.6.14 Είμαι Παιδί 2 Σχόλια


Όταν ήμουν παιδί θυμάμαι την μητέρα μου να μου λέει ότι για να καρποφορήσει κάτι, πρέπει να το φροντίσεις. Φυσικά όταν το έλεγε αυτό δεν είχε κατά νου τα λουλούδια. Ήταν μια γενικότερη περιγραφή της πραγματικότητας με απλά λόγια, τέτοια ώστε να μπορώ να κατανοήσω, λόγω του νεαρού της ηλικίας μου. Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι παιδί, τα λόγια φαντάζουν αλλιώς και οι λέξεις τις περισσότερες φορές μεταφράζονται κυριολεκτικά.
Πέρασαν μερικά χρόνια ώστε να αρχίσω να κατανοώ την σημασία του ρήματος φροντίζω, το οποίο όμως είχε ήδη μπαστακωθεί στο πετσί μου χωρίς καν να το καταλάβω.
Είναι στην φύση μας;
Φροντίζουμε την οικογένεια μας και το σπιτικό μας. Φροντίζουμε τα παιδιά μας, από την πρώτη στιγμή της γέννησης και για όλη τους τη ζωή. Φροντίζουμε την δουλειά μας. Την σχέση μας.  Ναι, την σχέση μας!
Μοιάζει λοιπόν λες και ανάμεσα σε εμάς τις γυναίκες και την λέξη φροντίδα υπάρχει ένας αόρατος δεσμός. Λες και βρίσκεται στο DNA μας ένα πράγμα. Ίσως, ίσως να φταίνε και οι μανάδες μας που μας το δίδαξαν με λάθος τρόπο. Ναι, με λάθος τρόπο. Γιατί όταν ξεστόμιζαν την χρυσή ρύση, όφειλαν να μας διευκρινίσουν ότι αυτό που ισχύει για ολάκερο το σύμπαν, ισχύει και για εμάς.
Μια χαρά μας τα έμαθε η Κυρά Γραμματική στο σχολείο. Μπροστά από το ρηματάκι δουλειά έχουν εκείνες οι μικρές λεξούλες, οι αντωνυμίες. Αυτές κάνουν όλη την διαφορά. Εγώ φροντίζω, εσύ φροντίζεις, αυτός φροντίζει κτλ. Δεν λέει εγώ φροντίζω, εγώ φροντίζω εγώ φροντίζω και πάλι απ΄την αρχή!
Η γαρδένια μου με λίγο χώμα και νερό άνθισε. Οι φραουλιές των παιδιών έδεσαν την πρώτη τους φραουλίτσα. 
Το κρεμμυδάκι που μας είχαν χαρίσει στις Ψηφιακές Γειτονιές, όχι μόνο φύτρωσε, αλλά ψήλωσε τόσο που χρειάστηκε να το στηρίξω για να μη πέσει και είχα την χαρά να δω τελικά και το άνθος του!

 
Απίστευτο ε;  Μια ανθισμένη γλαδιόλα. Πώς ένα άχαρο κρεμμύδι έκρυβε τόση ομορφιά!!
Κάθε τι σε αυτό τον πλανήτη, μικρό ή μεγάλο θέλει την δική του φροντίδα. Ακόμα και αν δε σου το ζητήσει...θέλει να το κοιτάξεις. Αν δεν το κάνεις δε θα ανθίσει ποτέ!! 
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από χθες γίνονται και κάποιες αλλαγές στο template του Είμαι Παιδί, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Γι΄αυτό τον λόγο ζητώ την κατανόηση σας, αν κάποια sections του blog, δεν λειτουργούν σωστά.

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

2 σχόλια :