Άρθρα ,

Μοιράζουμε χαμόγελα. Θα βοηθήσεις; Busy bags για τα παιδιά με καρκίνο

10.7.14 Είμαι Παιδί 16 Σχόλια

Μοιράζουμε χαμόγελα. Θα βοηθήσεις; Busy bags για τα παιδιά με καρκίνο
Σήμερα θέλω την αμέριστη προσοχή σου. Θέλω να έρθεις, να διαβάσεις την ανάρτηση και να την κοινοποιήσεις όπου μπορείς. Όχι απαραίτητα την δική μου. Θα βρεις αρκετούς συνδέσμους παρακάτω. Ξέρω ότι είναι καλοκαίρι, ότι σίγουρα προτιμάς να κάνεις κάτι καλύτερο από κοινοποιήσεις, όμως είναι πρώτη φορά που σου ζητώ κάτι. Και νιώθω ότι έχω κερδίσει τουλάχιστον την εμπιστοσύνη σου, μετά από 2 χρόνια plus ενεργητικής παρουσίας στην blogόσφαιρα. Είναι για καλό σκοπό! Το σημαντικό είναι να γίνει γνωστό το μήνυμα. Να μη χαθεί η Ελπίδα!
Η ιστορία
Όχι πολύ καιρό πριν μια φίλη και blogger, είχε την ιδέα να φτιαχτεί μια ομάδα στο facebook με υλικό για γονείς και παιδιά. Ένα διαδικτυακό σημείο συνάντησης με συνεχόμενη ροή αναρτήσεων και υλικό για όλους. Ευκαιρία για εμάς να γνωριστούμε καλύτερα. Ευκαιρία για εσένα να μας ανακαλύψεις. Η ομάδα έγινε και το όνομα της είναι Μαμαδο-blogs (θα βρεις τον σύνδεσμο στην πλαϊνή μου μπάρα). Tα μέλη αυξάνονται και καθημερινά έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε κάτι από εμάς.
Η αλήθεια είναι ότι όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και στο μεγαλύτερο ποσοστό μαμάδες, μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό.
Η δράση
Μοιράζουμε χαμόγελα. Θα βοηθήσεις; Busy bags για τα παιδιά με καρκίνο
Πριν λίγο καιρό η μαμά Μένια απο το karkinaki.gr, ζήτησε από τις μαμάδες- μέλη του Μαμαδοblog να φτιάξουν Busy bags (τσαντούλες με αυτοσχέδια δωράκια) για τα παιδάκια που βρίσκονται στο 'Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων  Μ. Βαρδινογιάννη Ελπίδα'
Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις για ποιον λόγο νοσηλεύονται εκεί αυτά τα παιδιά. Ήταν αρκετές οι κοπέλες που έδειξαν ενδιαφέρον και θέλησαν να συμμετέχουν σε αυτή την δράση. Θα τις βρεις όλες στο τέλος της ανάρτησης. Έχουν φτιάξει απίστευτα πράγματα!
Γιατί είναι σημαντικό
Η αλήθεια είναι ότι παρόμοιες δράσεις συμβαίνουν ευτυχώς συχνά. Αυτό έτσι και αλλιώς από μόνο του είναι σημαντικό. Γίνεται όμως σημαντικότερο όταν γίνονται σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, ή όταν προκύπτουν από την ενεργοποίηση απλών πολιτών που δεν ανήκουν σε καμία οργανωμένη ομάδα. Όταν το κίνητρο είναι ανιδιοτελές με μόνο στόχο τα παιδικά χαμόγελα. Όταν δεν είναι Χριστούγεννα, αλλά μέσα καλοκαιριού!
Οι 2 κόσμοι
Το ξέρεις ότι υπάρχουν 2 εντελώς διαφορετικοί κόσμοι;
Ο πρώτος είναι αυτός που γνωρίζουμε. Ο δεύτερος βρίσκεται πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός νοσοκομείου και τις εντατικές. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν παιδιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας θάλαμος μεταμορφώνεται σε παιδικό δωμάτιο, μια λέξη είναι αρκετή για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, μια κίνηση (έστω και μικρή) αποκτά άλλο νόημα. Παθήσεις που γνωρίζεις και άλλες που αγνοείς με ένα και μοναδικό κοινό. Την μακροχρόνια νοσηλεία. Όσοι έχουν διαβεί έστω και για λίγο αυτή την πόρτα, μπορούν να διακρίνουν την διαφορά.
Παιδικά χαμόγελα
'Όσο υπάρχουν στον κόσμο παιδιά, ζώα και λουλούδια... μη φοβάστε! Όλα θα πάνε καλά!'
είχε πει ο Ν.Καζαντζάκης. Βάζουμε το δικό μας λιθαράκι γνωστοποιώντας την δράση των μαμάδων όσο μπορούμε περισσότερο. Το γιατί είναι απλό:
Οι 30 μαμάδες την επόμενη φορά θα γίνουν 50 και ύστερα 100 και ακόμα περισσότερες. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εμπλακούν σε όποια μορφή κοινωνικής δράσης με στόχο τα παιδιά, τόσο περισσότερα χαμόγελα θα δημιουργήσουμε. Και αν τα παιδιά χαμογελούν, μη φοβάστε! Όλα θα πάνε καλά!!!

Η δράση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε μέσω της ομάδας Μαμαδο-blogs και όλες οι τσαντούλες θα σταλούν την Τρίτη 15/07/14 με το σήμα της ομάδας επάνω.


 Θέλεις να τις γνωρίσεις;
1. Μάχη από momma's daily Life
2. Μένια από karkinaki.gr
3. Εβίτα από Mariasmother
4. Ελπίδα από twoboysandhope
5. Μαρία από Parentslandgr  
6. Μαρία από manamanoulamama.gr
7. Μαρία από Swanocean
8. Ελένη από Craftwithmom 
9. Κατερίνα από Ανθομέλι
10. Μάγδα από Κάθε μέρα Γονείς 
11. Άντζυ από HappyMum Angie
13. Κική από το Hugs & Softies 
14. Γιούλη απο psychologiapaidiou.blogspot.gr
15. Αλεξάνδρα από το Craftland
16. Μαρία από το Bliss in small things
17. Ευτέρπη από το Κορίτσι Μάλαμα
18. Ιφιγένεια από fifirixtra.blogspot.gr 
19. Χριστίνα και Λίζα από e-mama.gr
22. Ειρήνη από ecoslings.blogspot.gr 
23. Άννα από Καρκινάκι 
24.Δέσποινα από http://mamadesekrisi.blogspot.gr
25. Αντιγόνη από www.antigonidio.gr
26. Μαριαλένα από pollyannasdays.blogspot.gr
27 Μαρία Ελένα από glykia-zoi.blogspot.com
28. Ελευθερία από Makelife.gr
29. Το  ημερολόγιο μιας μαμάς
30.Κατερίνα από το Μαμά για σπίτι
(όποια κοπέλα συμμετέχει και δεν βλέπει τον σύνδεσμο του blog της, παρακαλώ να με ενημερώσει με μήνυμα, ώστε να συμπεριληφθεί στην λίστα).

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

16 σχόλια :