καλοκαίρι ,

Καρδιά από κοχύλια

9.7.14 Είμαι Παιδί 6 Σχόλια

Και ενώ κάποιοι πάνε παραλία (γκουχ, γκουχ, ονόματα δεν λέμε...) και μαζεύουν βοτσαλάκια, κάποιοι άλλοι επιδίδονται σε χειροτεχνίες κολλώντας βοτσαλάκια!!
Σήμερα θα σας δείξω μια χειροτεχνία με πηλό την οποία την έχω ονομάσει Καλοκαιρινή Απόγνωση!! Το γιατί δεν είναι δύσκολο να σας το εξηγήσω. 
Κοντεύουμε μέσα Ιουλίου. Τα πιτσιρίκια έχουν αρχίσει και λαλάνε γιατί παραλία ακούν και παραλία δεν βλέπουν και ο συντονιστής της οικογενειακής ισορροπίας (εγώ), περιμένω σχεδόν καρτερικά τον φορτιστή (όχι του τηλεφώνου), αλλά των δικών μου μπαταριών, που δεν είναι άλλος από την διαφυγή (όπου φύγει, φύγει) από το κλεινόν άστυ! 
Σε μια ύστατη προσπάθεια να τραβήξω το ενδιαφέρον στα δικά μου αγγελούδια και να τα απασχολήσω δημιουργικά φτιάχτηκε η συγκεκριμένη  καρδιά από πηλό.
 Καρδιά από κοχύλια
''Όποιος βιάζεται σκοντάφτει'', λέει η παροιμία και όποιος δεν διαβάζει τις οδηγίες κατασκευής, αλλά παραμένει σε αυτή την πρώτη φωτογραφία που βλέπει για 2 δευτερόλεπτα λέγοντας ok, ευκολάκι και μετά κλείνει την σελίδα, το πιο πιθανό είναι ότι θα φτιάξει κάτι άλλο, όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση μου!!!!
Την κόλλα την πέρασα για πηλό, ναι το ομολογώ. Τα κοχύλια δεν ήταν δυνατόν να τα περάσω για κάτι άλλο, όμως το αποτέλεσμα λογικά δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα!!!
Καρδιά από κοχύλια
Πάμε τώρα και στο κατασκευαστικό κομμάτι, μόνο που δεν ξέρω τελικά αν πρέπει να σας δώσω οδηγίες για αυτό που έκανα εγώ ή για αυτό που ήθελα να κάνω. Τέλος πάντων. Όποιος θέλει να φτιάξει αυτή την όμορφη κατασκευή με τα κοχύλια (βλπ πάνω φωτό) μπορεί να ανατρέξει στον σύνδεσμο του Krokotak
Όποιος θέλει να κάνει την κάτω κατασκευή, αναμείνατε στο ακουστικό σας! 
Υλικά: 
Λευκός πηλός χειροτεχνίας
Κοχύλια, βοτσαλάκια και γενικότερα ότι έχετε φυλαγμένο από την περσινή/φετινή σας εξόρμηση στην κοντινότερη παραλία
Κόλλα σιλικόνης
Το καραβάκι είναι προαιρετικό μιας και φτιάχτηκε άλλη χρονική στιγμή.
Για να δώσω σχήμα στον πηλό χρησιμοποίησα την βάση που είχα φυλάξει από μια τούρτα που ήταν σε σχήμα καρδιάς και στην συνέχεια τον έκοψα με το λεπίδι. Εξ ου και το τέλειο σχήμα της. Παρόλα αυτά αν το επιχειρήσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε να σχηματίσετε μια καρδιά σε ένα χαρτόνι και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε για πατρόν.
Τα κοχύλια αν και αρχικά κολλάνε πιέζοντας πάνω στον πηλό, θα πρέπει μόλις στεγνώσει καλά να σταθεροποιήσετε και με κόλλα.
Μην ξεχάσετε να ανοίξετε τρυπούλες για να μπορέσετε μετά να την κρεμάσετε.
Καλή επιτυχία και να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες των tutorials!!!! :)
Καρδιά από κοχύλια

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

6 σχόλια :