Κατασκευές ,

Μεταφορά εικόνας σε ξύλο

27.10.14 Είμαι Παιδί 7 Σχόλια

Μεταφορά εικόνας σε ξύλο
Όπως καταλάβατε και από την προηγούμενη ανάρτηση η εβδομάδα που μας πέρασε είχε αρκετούς πειραματισμούς. Αυτή την φορά προσπάθησα να μεταφέρω εικόνες σε ξύλο. Το αρχικό tutorial που βρήκα στο διαδίκτυο έλεγε  ότι αλείφεις με ένα πινέλο κόλλα χειροτεχνίας ή ατλακόλ την επιφάνεια του ξύλου. Τοποθετείς την εικόνα (inkjet εκτύπωση και απλό χαρτί) να κοιτά προς τα μέσα και το αφήνεις να στεγνώσει για 1 περίπου μέρα. Στην συνέχεια περνάς την επιφάνεια με ένα βρεγμένο πανί και με τα ακροδάχτυλα ελαφρώς βρεγμένα τρίβεις την επιφάνεια του ξύλου, αφαιρώντας προσεκτικά το χαρτί, μέχρι ωσότου να εμφανιστεί η εικόνα. Για πιο σταθερό αποτέλεσμα το περνάς μια στρώση στερεωτικό βερνίκι.
Η αλήθεια είναι ότι το δοκίμασα αρκετές φορές μέχρι να κάνω την ανάρτηση με την λογική ότι ίσως κάτι κάνω λάθος. Και αυτό γιατί με την συγκεκριμένη μέθοδο πραγματικά μεταφέρεται η εικόνα πάνω στο ξύλο, όμως το αποτέλεσμα είναι θαμπό ακόμα και αφού το πέρασα το βερνίκι που σας έλεγα παραπάνω. Πιθανόν το tutorial να απευθύνεται σε συγκεκριμένο είδος φωτογραφιών, κυρίως όταν θέλεις να δώσεις ύφος vintage, με σβησμένα χρώματα και το ξεθώριασμα του παλιού (κρατώ πάντως μια επιφύλαξη κατά πόσο λειτουργεί και γι΄αυτό, χωρίς την χρήση ειδικού προϊόντος). 
Μεταφορά εικόνας σε ξύλο
Μετά από το απογοητευτικό αποτέλεσμα προχώρησα στην αμέσως επόμενη μέθοδο η οποία ήταν να τοποθετήσω το χαρτί με την εικόνα να κοιτάει προς τα έξω. Στην εξωτερική επιφάνεια περάστηκε ακόμη μια στρώση ατλακόλ (μη ξεχάσετε να έχετε ασταρώσει την επιφάνεια του ξύλου) και όταν στέγνωσε άλλη μια με στερεωτικό βερνίκι (κατά προτίμηση ματ). Αυτή τη φορά το αποτέλεσμα μάλλον με δικαίωσε, τα χρώματα ήταν ζωηρά και χωρίς ίχνος θαμπάδας.
Μεταφορά εικόνας σε ξύλο
Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε καδράκια για το παιδικό δωμάτιο ή σουβέρ μεταφέροντας τις αγαπημένες μας εικόνες πάνω σε ξύλο.
Μεταφορά εικόνας σε ξύλο

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

7 σχόλια :

 1. Πολλές φορές οι κατασκευές που δίνονται στο διαδίκτυο δεν είναι λεπτομερείς με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τις φτιάξουμε! Πάντως και από τα "πειράματα" μαθαίνεις. Η δεύτερη προσπάθεια σου, σε δικαίωσε^^
  Καλό βράδυ^^

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι κάτι που σκέφτομαι καιρό να το δοκιμάσω κι εγώ, αλλά σε καμβά! Ευχαριστώ που με εβγαλες από το κόπο να το κάνω ανάποδα και να απογοητευτώ από το αποτέλεσμα!
  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε κάποιες αναρτήσεις με πιο λεπτομερείς περιγραφές αναγράφεται σαν βασικό υλικό για να πετύχει η χρήση ειδικού τζελ. Σε κάποιες άλλες πάλι γράφει με ατλακόλ. Έχω την αίσθηση ότι το αποτέλεσμα έχει να κάνει και με τα χρώματα της εικόνας. Δεν κάνει δηλαδή όταν θέλεις να αποδώσεις πιστά έντονα χρώματα.

   Διαγραφή
 3. Αν και δεν είμαι πολύ καλή στις χειροτεχνίες, το αποτέλεσμα από το καδράκι είναι τόσο όμορφο, που πολύ θα ήθελα να το φτιάξω! Είναι τέλειο!!!
  Μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το πέτυχες φιλενάδα!!! Συνέχισε έτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή