Ιδέες για διακόσμηση ,

Χριστούγεννα 2014

22.11.14 Είμαι Παιδί 17 Σχόλια

Όταν οι κούτες κατεβαίνουν από το πατάρι...τότε συμβαίνουν μαγικά πράγματα φίλοι μου!! Το στόλισμα μέσες άκρες ολοκληρώθηκε και η χαρά μας μεγάλη. 
Ξεκίνησα με το τζάκι το οποίο ήθελα λιγάκι να το αλλάξω, λιγάκι να το φωτίσω, δεν ξέρω...κάπως δεν μου καθόταν καλά η γιρλάντα που συνήθιζα να βάζω. Δοκίμασα λοιπόν με ένα κομμάτι μαλακής γάζας σε κρεμ, λίγα φωτάκια και κουκουνάρια, έντυσα και τα κεριά με λινάτσα και δαντέλα και το φωτογράφισα. Kάτι του λείπει όμως, μια πινελιά ακόμα. Τότε θυμήθηκα το χάρτινο Christmas που είχα δει πέρυσι στο σπίτι της φιλενάδας μου. Ένα τηλέφωνο ήταν αρκετό και το πρωί βρέθηκα να κόβω γράμματα one by one. 
Το αποτέλεσμα ήταν αυτό και νομίζω ότι μου άρεσε περισσότερο.

Εκτός από το τζάκι φτιάχτηκαν και μερικές diy κατασκευές. Η χιονονιφάδα και το δεντράκι της οποίας σας είχα δείξει το tutorial σε προηγούμενη ανάρτηση εδώ. Ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι, δυο ξύλινα στεφανάκια στολίδια και μια μπαλίτσα για το δέντρο.


Ξύλινα στεφανάκια
Σειρά είχαν τα δεντράκια μας που όπως κάθε χρόνο είναι 4 στο αριθμό :)) 
Ok, μη σας τρομάζω. 1 μεγάλο και 3 μικρότερα. Τα δεντράκια είναι των παιδιών, αλλά εντελώς τυχαία έχουν μια διαφορά ύψους, μεγάλο-μεσαίο-μικρό, όπως ακριβώς και οι ηλικίες των παιδιών μου. 
Το δεντράκι της Σίσσυς: Αυτό νομίζω ότι είναι η πρώτη χρονιά που σας το δείχνω. Τον θυμάστε τον ελατούλι;; Ο ελατούλης είναι ένα δεντράκι το οποίο είχε κυκλοφορήσει πριν πολλά χρόνια, είχε ματάκια και κάθε φορά που έπιανε ήχο ή κίνηση ξεκινούσε το τραγούδι. Το δεντράκι αυτό το είχε κάνει δώρο στην μεγάλη μου κόρη η νονά της. Φυσικό και επόμενο όμως μετά από τόσα χρόνια να χαλάσει. Τον είχα για χρόνια στο πατάρι μέχρι ωσότου μετά από κάποιο ξεκαθάρισμα αποφάσισα να το ανασκευάσω. Έβγαλα τα μάτια και τον χαλασμένο του μηχανισμό και έγινε κανονικό δεντράκι. Στην κορυφή του μπήκε η χιονονιφάδα και το στόλισα με κουκουνάρια και ξύλινα στολίδια.
Το δεντράκι της Νόνης με μικρές αλλαγές

 
Και το πολυταξιδεμένο δεντράκι του Νικόλα το οποίο είναι πάνω κάτω το ίδιο με πέρυσι.

Από τις diy κατασκευές δεν έλειπε και το εναλλακτικό διακοσμητικό δεντράκι, φτιαγμένο με θαλασσόξυλα τα οποία είχα μαζέψει το καλοκαίρι στην Ναύπακτο και κάποιες γυάλες που ντύθηκαν γιορτινά.
Οι  Μάγοι με τα δώρα.

 Κάπου εδώ όμως θα πρέπει να σας αφήσω με μια ευχή. Εύχομαι τα Πνεύμα των Χριστουγέννων να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μοιράσει απλόχερα την αστερόσκονη του σε κάθε σπιτικό. Εύχομαι γιορτές με λιγότερα προβλήματα, λιγότερη φτώχεια και περισσότερα χαμόγελα. Να είσαστε όλοι καλά! 

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

17 σχόλια :