Λίγες σκέψεις ,

Πολλές γιορτές και χιόνι εντός του σπιτιού

8.12.14 Είμαι Παιδί 11 Σχόλια

Και αφού ολοκληρώθηκε και ο δικός μας στολισμός, είπα να παίξω λίγο με τις φωτογραφίες. Στις 6 ήταν του Αγίου Νικολάου και γιόρταζαν τα παιδάκια μου. Νικόλας-Αντώνιος (το δεύτερο όνομα του) και Νικολέτα τα αστεράκια μου και ακολουθεί η γιορτή της μεγάλης στις 12 με το καλό. Ένας μήνας στην κυριολεξία full. Eπέτειος γάμου, οι γιορτές των παιδιών και δεν συμμαζεύεται!!! Και αν και έξω ήταν χαρά Θεού, μέσα άρχισε να χιονίζει. Τοπικά μη φαντάζεσε.
Και αν με ρωτήσεις, ναι χαίρομαι. Χαίρομαι πολύ σαν μικρό παιδί. Και ας με κοροϊδεύουν που στολίζω από τέλος Νοέμβρη. Κάθε τέτοια περίοδο μου έρχονται στο μυαλό τα Χριστούγεννα του ΄07 και του '08. Στόλιζα και τότε δέντρο με την διαφορά ότι ήταν στο δωμάτιο μιας εντατικής. Το δεντράκι του Νικόλα. Θυμάσαι που σου το έδειξα; Και κοιτούσαν με απορία οι Ευρωπαίοι φίλοι μας...την τρελή μάνα να σιγοτραγουδά χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε  ένα αχρόνιστο παιδί. Στο ταξίδι της επιστροφής ήμουν υπέρβαρη, αλλά θα προτιμούσα να πεθάνω παρά να το αφήσω πίσω. Έχοντας λοιπόν αυτό στο μυαλό μου καθώς και το πέρασμα μας από την αντιπέρα όχθη, δεν μπορώ παρά να σηκώνω το κεφάλι ψηλά και να λέω ξανά και ξανά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! 
Και κάπως έτσι αρχίζω το στόλισμα από νωρίς. Στο παράθυρο της κουζίνας, στο σαλόνι και σε κάθε σημείο του σπιτιού. Παρά την κούραση μου χαμογελώ ευχαριστημένη γιατί να ξέρεις, αν στολίζεις το δέντρο σου με μούτρα δεν έχει κανένα νόημα, καλύτερα να μη το κάνεις καθόλου. 
Το ξύλινο τρενάκι μας αν και σπασμένο μετά από τόσα χρόνια, είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσει το ταξίδι του. Ταξίδι ζωής!
Η γωνιά με τα δωράκια

Και να θυμάστε. Τα Χριστούγεννα είναι μαγικά μόνο αν τα κάνουμε εμείς να είναι! Καλές Γιορτές σε όλους!!
με αγάπη από το eimaipaidi.gr

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

11 σχόλια :