Γιορτή Μητέρας ,

Μαμά με όποιο τρόπο

10.5.15 Είμαι Παιδί 9 Σχόλια

Και είναι αυτές οι στιγμές, οι μικρές στιγμές που σε κάνουν να συνειδητοποιείς την ευλογία του να είσαι μαμά. Μαμά με όποιο τρόπο. 
Επέστρεψα μετά από πολύ καιρό για λίγα μόνο λεπτά, εδώ από όπου ξεκίνησα. Άνοιξα τον blogger και άρχισα να πληκτρολογώ λίγες λέξεις για την σημερινή ημέρα. 
Κατά ένα περίεργο τρόπο δεν με ξύπνησε κανείς σήμερα. Σηκώθηκα από μόνη μου και κατευθυνόμενη προς την κουζίνα, με περίμενε μια γλυκιά έκπληξη. Ένα γλαστράκι, ένα τριαντάφυλλο και 3 αυτοσχέδιες κάρτες που μπροστά τους θα υποκλινόταν και ο πιο έμπειρος γραφίστας. Και αυτό γιατί είναι φτιαγμένες από παιδικά χεράκια. Το μείγμα περιλαμβάνει παιδική φαντασία, απρόσκοπτη αγάπη και έντονα χρώματα! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από αυτό;
Υποκλίθηκα και εγώ και άρχισα να χαμογελώ, ένα χαμόγελο που μάλλον θα με ακολουθεί καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας.
Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση πίσω στο παρελθόν- ήταν αναμενόμενο μετά από τέτοιο δώρο- με είδα να γίνομαι πρώτη φορά μαμά. Αρκετά χρόνια πίσω τον Απρίλιο του 1996. Μικρές λεπτομέρειες έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου, ξέρετε από εκείνες που παρατηρούμε και τις συνδέουμε με όμορφα συμβάντα στα οποία ανατρέχουμε με την πρώτη ευκαιρία. Μια ατάκα, φράση, ένα πρόσωπο, συνδετικοί κρίκοι σε ένα μεγάλο γεγονός. ''Το μωρό έκανε μωρό'', είχε πει η νοσοκόμα. Και κάπως έτσι ήταν. Η άφιξη της πρωτότοκης ήταν γεγονός. Η Σίσσυ μου!
Η δεύτερη φορά ήταν αρκετά χρόνια μετά τον Μάιο του 2003. Η βιαστική Νόνη έσπασε κάθε ρεκόρ μια και θέλησε από νωρίς να μας δείξει ότι είναι εκείνη που θα αποφασίζει και όχι οι γιατροί ακόμα και για την άφιξη της. Ένα προωράκι που κάθε άλλο παρά πρόωρο ήταν, εξακολουθεί να κρατά την ίδια τακτική του ''εγώ αποφασίζω'' για την όποια συνέχεια μέχρι και σήμερα.
 
Αυτό και αν ήταν έκπληξη! Ο μικρός Νικόλας έφθασε τελευταίος και  καταϊδρωμένος που λένε, τον Ιανουάριο του 2007. Ένας ξανθός άγγελος, ο δυνατότερος όλων, μας έδωσε και εξακολουθεί να μας δίνει μαθήματα ζωής. Η  ιστορία του-σίγουρα όχι η ιστορία της διπλανής πόρτας- με έκανε πιο δυνατή συμβάλλοντας καίρια σε αυτό που είμαι σήμερα.
Ένα παιδί μπορεί να σου διδάξει πολλά πράγματα. Το σημαντικότερο όλων είναι η αγάπη για την ζωή. Θέλει θάρρος για να μπορέσεις να βγάλεις καλό μέσα από το κακό. Θέλει δύναμη για να κλείσεις το μάτι στον πόνο. Να αντικρούσεις και να αναποδογυρίσεις τα προβλεπόμενα με τέτοιο τρόπο, ώστε κάποιοι να τον αποκαλούν σήμερα  ''Το θαύμα της ζωής'' .
Έχω την τιμή και την ευλογία να είμαι μαμά 3 τέτοιων θαυμάτων γιατί κάθε παιδί είναι ένα μεγάλο θαύμα. Και πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο τιμητικός τίτλος από αυτόν της Μητέρας. Ανώτερος όλων. Μαμά από μήτρα, είτε μαμά από καρδιάς-μικρή σημασία  έχει- γιατί τα συναισθήματα που γεννιούνται είναι και στις 2 περιπτώσεις τα ίδια. Η αγάπη εξάλλου έχει πάντα την ίδια αφετηρία. Την καρδιά!
Χρόνια Πολλά μανούλες όλου του κόσμου!!!

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

9 σχόλια :