Άρθρα ,

Ένας ξεχασμένος οικισμός

9.8.15 Είμαι Παιδί 5 Σχόλια

Κινέτα-ένας ξεχασμένος οικισμός
Σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα βρίσκεται ο οικισμός της Κινέτας. Η Κινέτα αποτελεί παραθαλάσσιο προορισμό με 2.500 περίπου μόνιμους κατοίκους, τεράστια παραλία με νερά που καλά κρατούν για τα δεδομένα της Αττικής και πολλές εξοχικές κατοικίες. Ένας οικισμός που ουσιαστικά ανήκει στον Δήμο Μεγαρέων. 
Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσε να είναι ένα ιδανικό θέρετρο διακοπών, αλλά δυστυχώς όχι, γιατί στην πραγματικότητα αποτελεί το ξεχασμένο παιδί του συγκεκριμένου Δήμου. Η καθαριότητα αποτελεί ένα μόνο από τα προβλήματα της εδώ και χρόνια!
Τυγχάνει να την επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι μιας και οι δικοί μου έχουν μια μικρή εξοχική κατοικία. Έτσι και φέτος. Τα παιδιά χάρηκαν με το άκουσμα ολιγοήμερων διακοπών μέχρι την στιγμή που φθάσαμε. Ο λόγος, τα σκουπίδια!
Φέτος ο αρμόδιος Δήμος αποφάσισε ορθά να μαζέψει τους κάδους σε 2 σημεία και συγκεκριμένα στις γέφυρες, περιοχή που δεν έχει σπίτια κοντά, με εξαίρεση αυτούς τους κάδους που βλέπετε και στις φωτογραφίες και βρίσκονται μπροστά στο σπίτι μου. Στα 2 μέτρα ακριβώς! Στον δρόμο όπου τα παιδιά έβγαιναν να παίξουν.
Η συχνότητα με την οποία περνούν τα απορριμματοφόρα για να συλλέξουν τα απορρίμματα είναι 2 φορές στις 10 μέρες και αυτό αφήνοντας υπολείμματα πίσω τους....ενώ λίγες μέρες νωρίτερα αναγκαστήκαμε να μαζέψουμε μόνοι μας ακόμα και νεκρό ζώο το οποίο είχε πεταχτεί και συρθεί με κάποιο τρόπο μέχρι την πόρτα μας.
Για να μην είμαι άδικη πριν μπω στην διαδικασία να κοινοποιήσω το συμβάν, φρόντισα και κάλεσα στο γραφείο του Δημάρχου Μεγάρων ενημερώνοντας τους σχετικά. Η απάντηση της υπαλλήλου ήταν ότι οι κάδοι μεταφέρθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο. Σεβαστό! Κατανοώ απόλυτα ότι πιθανόν κάποιοι πραγματικά δεν μπορούν να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στα κεντρικά σημεία συλλογής. Αυτό όμως που δεν κατανοώ είναι γιατί μεταφέρθηκαν σε αυτό το σημείο και όχι κοντά στην δική τους οικία. Μήπως γιατί στον συγκεκριμένο δρόμο βρίσκονται μόνο εξοχικές κατοικίες και όχι μόνιμες ώστε να διαμαρτυρηθούν για την εστία μικροβίων? λέω εγώ τώρα...
Παρόλα αυτά η υπάλληλος του Δήμου με διαβεβαίωσε ότι θα μεταβίβαζε το αίτημα μου και ότι θα με καλούσαν ώστε να διευθετηθεί το θέμα κάτι που φυσικά δεν έγινε.
Σήμερα το πρωί πέρασαν και άδειασαν τους κάδους μόνο, όχι τα σκουπίδια που είναι πεταμένα κατά μήκος του δρόμου και μίλησα μαζί τους.
Είναι κατανοητό ότι οι άνθρωποι είναι υπάλληλοι αλλά συμφώνησαν ότι είναι παράνομο οι κάδοι να βρίσκονται εκεί 50 ούτε μέτρα από την εθνική....και τόσο κοντά σε κατοικίες. Όσον αφορά την συχνότητα με την οποία τα απορριμματοφόρα μαζεύουν τα σκουπίδια....αυτό είναι μια άλλη ιστορία!!!!
Κατόπιν τούτου λοιπόν αποφάσισα να κοινοποιήσω το συμβάν και να ενημερώσω τους αρμόδιους ότι θα ζητήσω υγειονομικό έλεγχο του σημείου μιας και τυγχάνει να έχω παιδί με αναπηρία και πολύ ευαίσθητο σε λοιμώξεις!!!
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά τον Δήμαρχο Μεγάρων που για άλλη μια φόρα μας έδειξε ότι η Κινέτα αποτελεί ένα ξεχασμένο οικισμό από τον οποίο όμως ο Δήμος του εισπράττει δημοτικά τέλη. Ακόμα και αν δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι!

Κινέτα-ένας ξεχασμένος οικισμός

Κινέτα-ένας ξεχασμένος οικισμός


Κινέτα-ένας ξεχασμένος οικισμός


Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

5 σχόλια :