Γλυκά ,

Μιλφέιγ με κράκερ

26.9.16 Είμαι Παιδί 2 Σχόλια

Να σε γλυκάνω λιγάκι, έτσι για το καλό; Τα γλυκά δεν είναι το φόρτε μου παρά ότι τα αγαπώ, όμως το μιλφέιγ με κράκερ είναι εύκολο και θα το λατρέψεις ακόμα και αν δε είσαι γκουρού της ζαχαροπλαστικής. Έχει λίγα υλικά, 6 στο σύνολο, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες και μέσα σε μισή ωρίτσα μπορείς να έχεις στο ψυγείο σου ένα σπιτικό γλυκό για όλη την οικογένεια. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, σου προτείνω να το βάλεις στο πρόγραμμα άμεσα. Πάμε τώρα να δούμε τα υλικά που θα χρειαστείς.
Υλικά: 3 πακέτα cream crackers (για ένα μέτριο ταψί)
2 κρέμες άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
1 ζαχαρούχο γάλα
500γρμ κρέμα γάλακτος (εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη σαντιγί)
φρέσκο γάλα
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση: Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε γάλα και βρέχουμε τα κράκερς ένα-ένα. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. 
Ετοιμάζουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου ακριβώς όπως αναγράφει και στο φάκελο της συσκευασίας χτυπώντας την στο μίξερ μαζί με το φρέσκο γάλα, μέχρι να πήξει. Συμπληρώνουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά, σιγά και εξακολουθούμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα. 
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο στρώνουμε τη κρέμα μας πάνω στα κράκερ και ετοιμάζουμε και μια δεύτερη στρώση με κράκερ, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Στο ενδιάμεσο τοποθετούμε ένα μπολ στην κατάψυξη το οποίο θα μας χρειαστεί παρακάτω για να φτιάξουμε την σαντιγί. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε έτοιμη σαντιγί, παραλείπετε αυτό το βήμα.
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στο παγωμένο μπολ και την χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μαζί με λίγη άχνη ζάχαρη, μέχρι να δέσει η σαντιγί μας. Καλύπτουμε τα κράκερ με αυτή, στρώνοντας την ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Στην ουσία το γλυκό μας είναι σχεδόν έτοιμο. Το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Μέχρι να κρυώσει και να δέσει καλά το γλυκό, παίρνουμε μια καθαρή πετσέτα και σπάμε σε κομμάτια τα κράκερ (περίπου ένα πακέτο). Διπλώνουμε την πετσέτα (με τα κράκερ μέσα) και χρησιμοποιώντας τον πλάστη (πάνω από την πετσέτα) τα θρυμματίζουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ξανά και ξανά μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουν θρυμματιστεί καλά. 
Αδειάζουμε την επικάλυψη του γλυκού μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε άχνη ζάχαρη (και προαιρετικά λίγη κανέλα).
Πασπαλίζουμε το γλυκό μας και...voila!!! Σπιτικό μιφέιγ!
Το γλυκό το δοκιμάσαμε πρώτη φορά το καλοκαίρι από μια φίλη που μου έδωσε την συνταγή. Aν και προσωπικά δεν είμαι fan των άσπρων (γλυκών), ομολογώ ότι η υπόλοιπη οικογένεια ενθουσιάστηκε.

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

2 σχόλια :

  1. Το μιλφέιγ το κάνω πολύ συχνά (είναι το αγαπημένο γλυκό του γαμπρού μου) όμως με σφολιατίνια..με κράκερ ( που λατρεύω) δεν το δοκίμασα ποτέ.Μήπως η υφάλμυρη γεύση του επηρεάζει το γλυκό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υφάλμυρη όχι, δε θα το έλεγα. Μήπως τα μπερδεύεις γιατί κάποια κυκλοφορούν με γεύσεις, ίσως πιο αλμυρές; Τα κλασσικά χρησιμοποίησα και μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν είχαν κάτι το αλμυρό. Ίσως θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ελαφρύ και αυτό όχι όσον αφορά τα υλικά (πώς μάλιστα εφόσον έχει ζαχαρούχο, σαντιγί κτλ), αλλά όσον αφορά την γεύση που σου αφήνει. Να μη σε λιγώνει εννοώ. Η αλήθεια είναι πάντως ότι και εγώ θα ήμουν πιο αντικειμενική αν το είχα δοκιμάσει και αλλιώς, με σφολιατίνια που λες. Μάλλον θα πρέπει να το επιχειρήσω και εγώ και να σου πω.

      Διαγραφή