Ιδέες για διακόσμηση ,

Διακοσμητικά με γύψο καλλιτεχνίας

14.10.16 Είμαι Παιδί 3 Σχόλια

 
Ένα χρήσιμο tutorial για όσους ασχολούνται με handmade δημιουργίες. Χειροποίητα διακοσμητικά που είχα φτιάξει για το άλλο μου blog, το Sugar & Pearls φτιαγμένα από γύψο καλλιτεχνίας. 
Οι χρήσεις τους διάφορες, είτε ως διακοσμητικά, είτε ως στολίδια για το δέντρο, είτε και σαν μπομπονιέρα ακόμα. Το μυστικό σε όλο αυτό είναι τα καλούπια. Καλούπια σιλικόνης σε διάφορα σχέδια και το αντικείμενό μας είναι έτοιμο. Ο γύψος δεν χρειάζεται ψήσιμο, μόνο ήλιο για να στεγνώσει καλά. Ας πάμε όμως να δούμε την διαδικασία που πιστέψτε με είναι πολύ απλή, ακόμα και για ένα αρχάριο.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι καλούπια σιλικόνης σε ότι σχέδιο επιθυμείτε και γύψο καλλιτεχνίας, τον οποίο θα σας πρότεινα να αγοράσετε από το κοντινότερο κατάστημα με μπογιές κτλ και όχι από κάποιο κατάστημα craft.  Είναι πολύ οικονομικό υλικό και μπορείτε να το βρείτε σε μεγάλη συσκευασία. Κοστίζει περίπου 5 ευρώ το 1 κιλό (αρκετή ποσότητα για ότι θέλετε να φτιάξετε).
Βήμα 1ο: Μέσα σε ένα μπολ, τοποθετούμε τόσο γύψο όσο θα χρειαστούμε για το γέμισμα του καλουπιού μας και λίγο παραπάνω (με το μάτι που λένε).
Βήμα 2ο: Βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι του νερού, νερό (τι άλλο...!) και ρίχνουμε λίγο μέσα στο μπολ. Αυτό το σημείο είναι και το πιο δύσκολο, γιατί θα πρέπει να προσέξουμε ώστε το μείγμα να μην είναι ούτε πολύ αραιό, αλλά ούτε και πολύ σφιχτό. Καλό θα ήταν να συμπληρώσετε τη σωστή ποσότητα νερού σταδιακά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα πλαστικό κουτάλι.
Βήμα 3ο: Αδειάζουμε τον γύψο στα καλούπια και....απλά περιμένουμε να στεγνώσει καλά.
Ένα tip για να ξεκολλήσουν εύκολα τα διακοσμητικά μας, είναι να τους περάσετε στο εσωτερικό λίγη βαζελίνη.
Πριν δημοσιεύσω το συγκεκριμένο tutorial έκανα διάφορες δοκιμές, γιατί η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορούν αρκετές παραλλαγές στο διαδίκτυο κυρίως όσον αφορά την περίπτωση που θέλετε να τα βάψετε, να δώσετε δηλαδή χρώμα στο διακοσμητικό σας. Σε μερικές περιπτώσεις προτείνουν το χρώμα να μπει μέσα στο μείγμα (συνήθως προτείνεται ακρυλικό). Η αλήθεια είναι ότι βάφονται καλύτερα, αλλά με αυτό τον τρόπο αργούν πάρα πολύ να στεγνώσουν και θρυμματίζονται πολύ εύκολα. Προτείνω λοιπόν στην περίπτωση που τα βάψετε, να το κάνετε αφού έχουν στεγνώσει και αυτό όχι με πινέλο, αλλά με σφουγγαράκι ταμποναριστά.


Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

3 σχόλια :