Άρθρα ,

Κάθε κορίτσι αξίζει να αντιμετωπίζεται σαν πριγκίπισσα

2.10.16 Είμαι Παιδί 1 Σχόλια

Κάθε κορίτσι αξίζει να αντιμετωπίζεται σαν πριγκίπισσα
Ένας τίτλος που μάλλον θα χρειαστεί εξηγήσεις. Θα πρέπει να σου πω ότι ποτέ μου δεν πίστευα τα παραμύθια, παρά το γεγονός ότι μεγάλωσα με αυτά. Το ίδιο και τα παιδιά μου και κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο ισχύει και για εσένα, καθώς και για τα δικά σου παιδιά. Μη βιαστείς όμως να βγάλεις συμπεράσματα, γιατί τα παραμύθια όπως το λέει και η λέξη από μόνη της δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια εξαρχής επινόηση, που εισάγει στερεότυπους χαρακτήρες. 
Ας πούμε τώρα και 2 λόγια για τις πριγκίπισσες που πραγματικά τίποτα δεν έχω μαζί τους, αλλά να, είναι που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μου. Όμορφες γυναίκες, θύματα, που συνήθως ο κακός της ιστορίας απαγάγει και κλειδώνει σε ένα ψηλό πύργο. Ανήμπορες να αντιδράσουν μέχρι ωσότου εμφανιστεί ένας όμορφος πρίγκιπας/ιππότης καβάλα στο λευκό του άλογο, ο οποίος θα σκοτώσει τον κακό και θα τις λυτρώσει.
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν όλα καλά αν είσαι 5 χρονών, αλλά στην πορεία όλο αυτό κάπως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει. Αυτό γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτη 2016 υπάρχουν ανήμπορες γυναίκες. Μπορούμε και να δράσουμε και να αντιδράσουμε. Και σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε τον πρίγκιπα για να μας σώσει.
Έχεις δει τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα μιας σύγχρονης πριγκίπισσας; Πίστεψε με συζητάμε για Ολυμπιακά ρεκόρ, τι να μας κάνει ένας πύργος; Και ας είναι και ψηλός! 
Το τι λοιπόν μπορούμε να κάνουμε και το όχι θα σας το πω εν καιρό σε μια άλλη ανάρτηση.
Και αφού ξεκαθάρισα την γνώμη μου για τις εν λόγω κυρίες, πάμε τώρα και στο προκείμενο που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η πιο ευρεία έννοια του τίτλου. 
Keep your heels, head & standards high
Απευθύνομαι κυρίως στα νέα παιδιά, καθώς και σε όλους εμάς που τα μεγαλώνουμε, να μη ξεχνάμε να τους μαθαίνουμε να σέβονται τον εαυτό τους, να σέβονται το αντίθετο φύλο και να μην συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο. Αυτό λοιπόν εννοώ όταν λέω ότι κάθε κορίτσι αξίζει να αντιμετωπίζεται σαν πριγκίπισσα. Και ακριβώς με την ίδια λογική το ίδιο ισχύει και για τα αγόρια. 
Μαμάδες και μπαμπάδες, εμβολιάστε τα παιδιά σας με σεβασμό. Ο σεβασμός είναι κάτι που ξεκινά από τα σπίτια μας πρώτα. 
Γεννιέται την στιγμή που το παιδί βλέπει τον πατέρα να σέβεται την σύζυγό του. Μεγαλώνει, όταν το ζευγάρι προσπαθεί να επιλύσει τα όποια προβλήματα του, μέσα από τον διάλογο. Με αγάπη και καθημερινή προσπάθεια. 
Όταν σεβόμαστε τον διπλανό μας. Ανθίζει, όταν πρώτοι εμείς υψώνουμε το κεφάλι σε ότι προσπαθεί να μας μειώσει. Κάθε φορά που δεν υποχωρούμε προασπίζοντας τα πιστεύω και τις αξίες μας. 
Όταν κρατάμε ψηλά τα κεφάλι και τα πρότυπα μας!!

Για ρίξε μια ματιά και εδώ!

1 σχόλια :